Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom naar het interactieve festival over energie van vroeg, nu en van de toekomst. Dompel je onder in de wereld van energiezuinigheid en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Vulcanus, de Romeinse god van het vuur, staat symbool voor energie. De energietransitie waar we nu voor staan, vraagt om ieders inzet en creatieve oplossingen.

In de Romeins werelderfgoedpark Matilo wordt een interactief festival georganiseerd over energie van vroeger, van nu en van de toekomst. Kom vuur maken, ontdek hoe energie uit water gehaald kan worden of probeer een elektrische fiets/scooter/auto/fornuis. Ook kun je meedenken over wat nodig is om energieneutrale wijken te maken. Helemaal overtuigd en wil je meteen actie ondernemen? Laat je dan ter plekke informeren over en meld je aan voor slimme bespakingsoplossingen voor thuis, gezamenlijke zonnedaken, een energie scan van je huis of aardwarmte uit Leidse bodem.

Het festival wordt georganiseerd door de wijkverenigingen Roomburg en Meerburg met vele partners. Entree is gratis. Schoolklassen kunnen zich voor speciaal programma tot 1 juli 2022 aanmelden via RoomMeerburg@gagoed.nl