Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden is in 2022 de European City of Science. Leiden2022 presenteert een publieksprogramma van 365 dagen boordevol wetenschap, kennis, kunst en kunde, voor iedereen met een nieuwsgierige geest.

Met een breed scala aan activiteiten, presentaties, tentoonstellingen en congressen belichten we de grote vraagstukken van deze tijd en zetten we de Nederlandse wetenschap op een Europees podium. Tegelijkertijd ontwerpen we met en voor inwoners van stad en streek een verrassend progamma waarbij elke dag een ander laagdrempelig nieuwsgierigmakend onderwerp centraal staat. 

Het label ‘European City of Science 2022’ wordt door EuroScience in Straatsburg toegekend aan de stad die het EuroScience Open Forum (ESOF) presenteert; het grootste interdisciplinaire wetenschapscongres van Europa, dat komend jaar de 10e editie beleeft in Leiden. In september 2022 zal bovendien de European Union Contest for Young Scientists (EUCYS) voor jonge onderzoekers van 14 tot 24 jaar afkomstig uit ruim dertig Europese landen, in Leiden plaatsvinden.