Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden is in 2022 European City of Science. In 2017 won Leiden de titel die elke twee jaar door EuroScience aan een andere Europese stad wordt gegeven. In voorgaande edities waren de activiteiten beperkt tot het EuroScience Open Forum (ESOF-congres), met daar om heen een publieksprogramma. De opzet van Leiden European City of Science 2022 (Leiden2022) wordt anders. Leiden is de allereerste Europese stad die een jaarrond programma presenteert, waarvan het ESOF-congres een onderdeel is. Samen met tal van partners ontwikkelt Leiden2022 een uitdagend programma dat wetenschap en samenleving verbindt en waarbij iedereen kan meedoen. Leiden European City of Science 2022 zet wetenschap, kennis, kunst en kunde in de schijnwerpers door middel van lokale actie, op een nationaal podium met een internationale uitstraling.

Aan de basis van dit wetenschapsjaar staan de founding partners: Gemeente Leiden, LUMC, Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. 

Indendant Lucien Geelhoed heeft in een serie Playbooks en livestreams geschetst hoe Leiden2022 eruit komt te zien. Playbook I: narrative & framework en Playbook II: programme & playground zijn nu te downloden. Ook kun je hier de PDF downloaden van de bubble file 

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over Leiden2022? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!