Overslaan en naar de inhoud gaan

Het project Kennis door de Wijken – één van de drie eigen producties binnen Leiden2022 samen met ESOF en EUCYS – is het publieksprogramma van Leiden European City of Science 2022. Met Kennis door de Wijken gaan we écht een brug slaan tussen wetenschap en lokale samenleving. De 101 buurten van Leiden en omstreken zijn daarbij het speelveld.

Met Kennis door de Wijken, halen en delen we wetenschap, kennis, kunst en kunde in en uit de haarvaten van de stad Leiden. Het doel is om in 2022 élke bewoner op een of andere manier te bereiken en te betrekken bij het European City of Science jaar. Elke dag zullen we met een van de 365-onderwerpen de wijken in trekken met het motto: ‘365 dagen, elke dag een stukje wijzer’.

Postbus 71

Onder het motto #durftevragen willen we alle inwoners van de 101 buurten in Leiden mogelijkheid geven om vragen te stellen. We roepen gedurende 2022 iedereen op zijn of haar vragen in te sturen naar Postbus71. Dat kan door brieven te sturen naar Postbus 71, maar er zullen ook fysieke mogelijkheden zijn om je brief te posten.

Net als je een brief naar de kerstman kan sturen, kun je straks in 2022 met al je vragen over wetenschap, kennis, kunst en kunde naar Postbus71 terecht. Het leuke van de Postbus? Je krijgt altijd antwoord! En interessante vragen worden opgepakt en beantwoord in Radio Weetlust en/of bij de activiteiten.

Van buurtverenigingen tot buurtbewoners, iedereen is welkom om iedere dag mee te doen. Heb je een onderwerp op de kalender gezien die je aanspreekt en wil je daar in de buurt wat mee doen? Laat het ons weten en mail Chris Jaeger op c.jaeger@leiden2022.nl

Door een jaar te creëren met 365 verschillende onderwerpen zorgen we er voor dat er altijd wel voor iemand een nieuwsgierigmakend onderwerp bij zit. Neem een kijkje op de muur om te kijken welk onderwerp centraal staat op jouw verjaardag of wanneer jouw favoriete onderwerp aan bod komt!