Skip to main content

Een audiovisuele expositie over de groei en ontwikkeling van de drie oktober traditie in Leiden.

Verandering is er altijd. Overal. Sommige zien het als iets engs, sommige als een uitdaging. Soms haalt de verandering de realiteit in en soms is de verandering alweer voorbij zonder erbij te hebben stilgestaan. Hoe erg is dat? Hoe gaan mensen om met die continue stroming? Heraclitus (Filosoof, ca 540 v.Chr. – 480 v.Chr.) beschreef het al zo goed in zijn opvatting over de rivier “Op wie in dezelfde rivier stapt, stroomt steeds weer ander water toe” Oftewel: je mag dan wel in dezelfde rivier stappen, in hetzelfde water stap je nooit.

In 'Traditie 2050' zijn Sanneke Fisser, fotograaf (66) en Sander Houwaart, videomaker (26), nieuwsgierig naar hoe tradities waren, hoe ze zijn en nog veel belangrijker: hoe ze worden. Om hier antwoord op te krijgen onderzoeken zij in deze expositie de 3 oktober traditie van Leiden. Is er ruimte voor verandering/ontwikkeling? Hoe gaat jong en oud met elkaar samen (het water)? Genoeg vragen die zij willen stellen aan een select gezelschap in alle leeftijdsgroepen die het 3 oktoberfeest vieren.

Door middel van fotografie en film wordt je meegenomen in een feestelijke wereld in het Stadhuis, de woonkamer van alle inwoners van Leiden. Bekijk levensgrote portretten en luister naar stadse feestgeluiden en interviews met de geportretteerden over het feest.  Jong en oud kunnen hier samen komen om hun nieuwsgierigheid de vrije loop te laten door op zoek te gaan naar hun eigen waarheid over toen, nu en de toekomst van de Leidse 3 oktobertraditie.

Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1, 2311 EJ Leiden. 

Tijd: Openingstijden van het Stadhuis *Let op: niet geopend op 3 oktober*

Entree: Gratis.

Bekijk het pitch filmpje hier.