Skip to main content

Intuïtie, wat is het? Welke rol speelt het en kun je er op vertrouwen? Ontdek het vandaag tijdens een levendig interview met Andrea Evers.

Kunnen we nog vertrouwen op onze intuïtie nu we elke dag blootstaan aan invloeden vanuit bijvoorbeeld reclame, marketing en nepnieuws? Deze stroom aan informatie komt binnen en vormt een deel van de verzameling ervaringen in ons leven, waarop we soms in een seconde beslissingen nemen. Is dat erg? 

Museum De Lakenhal en Dadakademia organiseren samen een ongewoon levendig interview over Intuïtie. Wat is het? Welke rol speelt het in ons leven en is het verstandig om te vertrouwen op je intuïtie? Andrea Evers, hoogleraar Gezondheidspsychologie, beantwoordt deze middag de vragen van een interviewer en van het publiek. Stilzitten is er niet bij. Drie kunstenaars; danschoreograaf Susi Rosenfeld (DE), beeldend kunstenaar Susan Bink (NL) en theatermaker Yousef Alkabra (Pal.) zullen ons in de praktijk laten ervaren hoe groepsdynamiek bijdraagt aan verbinding, kracht en intuïtie, maar haar evengoed in de war kan schoppen. 

Kom vragen stellen, kom meedenken, kom in beweging. Je bent welkom!

Locatie: Theehuis Noord  Joop Vervoornpad 1, 2316 EP Leiden 

Tijd: 14.00 – 16.00 uur (borrel daarna tussen 16 en 17 uur) 

Entree: Gratis.

Deze activiteit is Nederlandstalig.

Dit middagprogramma wordt georganiseerd in het kader van Leiden European City of Science en is een voorproefje van de tentoonstelling Imagine Intuition die vanaf 14 oktober 2022 in het museum te zien is.