Skip to main content

Het is dit jaar honderd jaar geleden dat het graf van Toetanchamon werd ontdekt. Docent en archeoloog Diana de Wilde geeft een lezing over deze farao op woensdag 30 november.

De beroemdste farao van Egypte leefde rond 1400 voor Christus en kwam op de troon toen hij nog een jongen was. Zijn moeder is onbekend. Zijn vader zou Achnaton kunnen zijn. Een farao die het land op zijn kop zette door de meeste goden te verbieden en de hoofdstad te verplaatsen. Toetanchamon was vermoedelijk tien toen hij op de troon kwam en negentien toen hij stierf. Kort na de begrafenis drongen rovers zijn graf binnen. Ze werden gestoord en namen slechts een deel van de gouden sieraden mee. Het graf werd opnieuw gezegeld. Toen de Britse archeoloog Howard Carter in 1922 het graf ontdekte, lag het zo vol schatten dat hij er tien jaar over deed om het leeg te halen. Een Toet-rage brak uit. Mode, sieraden, parfumflesjes en sigaren kregen een Egyptisch jasje. Hollywood ging met het verhaal aan de haal. Maar wie was Toetanchamon?

Deze lezing vindt plaats op 30 november plaats in Rijksmuseum van Oudheden van 15.00 tot 16.00 uur. 

Staat u ingeschreven voor een activiteit in een zaal op locatie?

  • U ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail uw bewijs van deelname met informatie over de locatie.
  • Prijs is exclusief entree bij activiteit in een museum, korting op entree met Museumkaart.

Staat u ingeschreven voor een ONLINE activiteit?

  • U ontvangt 1 uur voor aanvang een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen.
  • De eerstvolgende werkdag ontvangt u in de middag een link waarmee u de registratie van de lezing nog 7 dagen kunt terugkijken.
  • Het bijwonen van deze reeks kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft hiervoor een goede internetverbinding en geluid nodig.

Meer informatie en aanmelden: Klik op deze link