Skip to main content

Van 23 september t/m 15 januari 2023 toont Japanmuseum SieboldHuis ‘Wabi-sabi’. Voor het eerst in Europa wordt er een tentoonstelling gewijd aan dit esthetische concept in fotografie en keramiek.

Ruim honderd werken van zeventien nationale en internationale kunstenaars tonen het Japanse esthetische concept wabi-sabi, waarbij de schoonheid van imperfectie en vergankelijkheid centraal staat. Aan de hand van fotografie en keramiek wordt dit begrip inzichtelijk gemaakt, waarbij de pracht van onvolmaaktheid benadrukt wordt. Bijvoorbeeld bij een foto van smeltende sneeuw, gedrukt op handgeschept papier, of bij een simpele asymmetrische theekom met een barst in het glazuur. In een tijd waarin alles mooier, sneller en beter moet, biedt deze tentoonstelling de mogelijkheid voor rust en reflectie en de persoonlijke ervaring van het gevoel van wabi-sabi.

Bij deze tentoonstelling hoort een catalogus en een veelzijdig activiteitenprogramma. Meer informatie over de tentoonstelling, activiteiten en toegangskaarten: www.sieboldhuis.org.