Skip to main content

Leidse gedragswetenschappers maken nieuwe podcastserie 'Breingeheim'

Wat als ik word buitengesloten? Helpen apps tegen stress? Blijft mijn brein fit? Het eerste seizoen van de nieuwe podcastserie ‘Breingeheim’ gaat over het thema Samen (veer)Krachtig. Hierin praten Leidse gedragswetenschappers met studenten over hoe je problemen te lijf kunt gaan.

 

De podcastserie bestaat uit zes delen en is speciaal gemaakt voor studenten en  jongeren. In elke aflevering spreken een wetenschapper en een jongere met elkaar over onderwerpen als sociale angst, groepsdruk, leren en stress. De eerste aflevering op komt uit op 13 december en staat in het teken van veerkracht.

Het brein van de adolescent is een onderwerp dat veel onderzoekers proberen te ontrafelen. Met deze podcast brengen gedragswetenschappers Anna van Duijvenvoorde en Anne Miers jongeren in contact te brengen met wetenschappers en vice versa. 

Naast de verbinding tussen jongvolwassenen en de wetenschap is ook het bereiken van ouders en leerkrachten van groot belang. Essentieel bij sociale veerkracht en veiligheid is namelijk de omgeving, waarin zij een belangrijke rol vervullen. In dit eerste seizoen gaan de afleveringen daarom over het thema Samen (veer)Krachtig.

Elke week komt er een nieuwe aflevering uit:
op de podcastwebsite van de Universiteit Leiden
en Spotify.

 

De serie is een initiatief van het stimuleringsgebied Sociale Veerkracht & Veiligheid. Dit seizoen namen de psychologen Anna van Duijvenvoorde en Anne Miers voor hun rekening samen met student en presentator Julia Weening en het outreach team Braintrain.