Skip to main content

Het 5e Plekberaad!

Op 22 december 2022 vond het Toekomstberaad plaats tijdens het 'Finale Festival' van Leiden European City of Science 2022. Dit was de vijfde en tevens laatste in een reeks van meerdere bijeenkomsten die we in 2022 hebben georganiseerd en we ruim 100 bevlogen en betrokken Leidenaren hebben weten te enthousiasmeren om het toekomstdenken aan te jagen en verankeren in de stad.

Het uitgangspunt was om op het hoogtepunt te stoppen en wie afscheid neemt trakteert. Meer dan een jaar hebben we met diverse Plek- & Toekomstberaden non-stop gewerkt aan het agenderen van de toekomst, het lange termijn denken en doen. Tijdens masterclass-meets-werksessie namen verschillende sprekers, waaronder het Atelier Rijksbouwmeesters, de Ombudsman Toekomstige Generaties en het Ministerie van de Toekomst, deelnemers mee in het werken met de lange termijn. 

Ook zijn we op verzoek van de Binnenstadsmanager van Gemeente Leiden, om advies te geven over het formuleren van een nieuw toekomstbeeld voor de binnenstad, als collectief met elkaar hierover in gesprek gegaan. Daarnaast deelden deelnemers hun ervaringen en waren er verspreid over de avond meerdere optredens van Nynke Laverman met haar nieuwe album Plant. Het was een inspirerende en informatieve bijeenkomst waarbij in sneltreinvaart vol inhoud, inspiratie en informatie de dag werd afgesloten. Klik hier voor de foto's.

Wil je naar aanleiding van een van de Plek- of Toekomstberaden contact opnemen met de organisatie achter deze bijeenkomsten? Mail dan naar bastiaan@llewyn.nl.