Skip to main content

UITSLAG: De TukTuk Verkiezing

Omdat ons jaar ten einde is heeft Leiden2022 besloten om hun tuktuks weg te geven. Mensen konden ons een motivatie sturen met de redenen waarom zij dachten een tuktuk te kunnen gebruiken. Nu zijn er 2 winnaars gekozen!

We hebben in minder dan één week maar liefst 49 gemotiveerde reacties ontvangen voor de tuktuks. Pretty overwhelming. Er waren allerlei maatschappelijke organisaties, musea, burgerinitiatieven, sportverenigingen, buurtcomités, volkstuinen, muziekverenigingen, parken en (toekomstige) stichtingen bij. Tof om opnieuw te zien dat er zoveel mooie initiatieven zijn in Leiden!

Uiteindelijk zijn 2 van de 3 tuktuks wegegeven aan andere organisaties. De derde tuktuk houdt Leiden2022 nog eventjes zelf. 

De Winnaars: 

Energiefixers071! 

"Met de Energiefixers gaan we met klusteams langs de huizen om woningen te isoleren: tochtstrips, LD-lampen, radiatorfolie etc. Dit deden we als pilot aan de Boshuizerkade waar we in januari 100 woningen in de sociale huursector hebben gefixt. Een logistieke uitdaging is de bevoorrading van de energiefixers (de klussers). Bij de Boshuizerkade konden we het buurtcentrum van Buzz gebruiken. Dit is echter niet altijd voorhanden. Daarom zouden deze karretjes zo mooi zijn, en ook in lijn met het thema energie."

BPlusC!

"Onze hoofdmissie is leren, lezen, kunst en cultuur verspreiden in alle wijken van Leiden. Om deze reden werken wij iedere dag aan wijkinitiatieven om onder andere leesbevordering aan te pakken, ieder kind in contact te laten komen met kunst en cultuur, maar ook strijden we voor gelijke kansen onder alle inwoners van Leiden en omstreken.

Om onze missie naar nog meer mensen te brengen zouden de duurzame tuktuks van Leiden2022 een enorme uitkomst zijn."

Als je meer wilt weten over de overdracht van de tuktuks, kun je hier een nieuwsbericht vinden.