Skip to main content

Van welke reis droom jij? Waar gaat die reis heen? En hoe ziet het er daar uit? En met wie ga je erheen? Een reis naar Luilekkerland, de Griekse oudheid of de Alpen: alles kan en is mogelijk in de verbeelding van de jonge borduurkunstenaars.

Corona Update 20-12-21: GESLOTEN. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelingen die op 18 december 2021 zijn ingegaan is het museum helaas gesloten. Zodra de tentoonstelling weer open is zullen we dat hier aangeven. 

Van welke reis droom jij? Waar gaat die reis heen? En hoe ziet het er daar uit? En met wie ga je erheen?

Een reis naar Luilekkerland, naar de Griekse oudheid of de Alpen: alles kan en is mogelijk in de verbeelding van de jonge borduurkunstenaars. En met de favoriete reisgenoten natuurlijk. 180 jonge borduurkunstenaars van drie basisscholen uit de Leidse regio laten in deze expositie hun Droomreis zien. Samen vormen de borduursels een langerekt en geweldig afwisselend kunstwerk. 

Het Tapijt van Bayeux, een beroemd middeleeuws wandkleed van zeventig meter lang, diende hiervoor als inspiratiebron. In stripvorm is daarop een belangrijke episode uit de Frans-Engelse geschiedenis geborduurd. Docent Eveline Timmermans en kunstenaar Astrid Vlasman staan aan de basis van dit project. 

In je hoofd kun je overal heen
Wayne Modest - inhoudelijke directeur NMVW: “In Museum Volkenkunde kun je in aanraking komen met verschillende werelden en je horizon verbreden. Het is geweldig dat we dit nu als het ware omdraaien, en de (fantasie)werelden van zoveel kinderen van de Leidse basisscholen toe kunnen voegen aan de exposities van het museum. Ze hebben echt hun best gedaan, en het resultaat mag er zijn. Ik ben trots op ze en hoop dat iedereen het snel met eigen ogen kan bewonderen.”