Skip to main content

Echt of nep? Vervalsingen komen in de kunstwereld veel voor. Maar wat betekent "nep" eigenlijk?

Corona Update 20-12-21: GESLOTEN. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelingen die op 18 december 2021 zijn ingegaan is het museum helaas gesloten. Zodra de tentoonstelling weer open is zullen we dat hier aangeven. 

Musea staan vol met bijondere objecten, maar soms sluipt er een object doorheen wat er eigenlijk niet had mogen staan. Vervalsingen, verwisselingen en verkeerd beoordeelde kunstwerken: soms is echt niet van nep te onderscheiden. En als een nep object zo erg op het echte object lijkt, is het dan geen kunstwerk op zich? 

Geïnspireerd door de tentoonstelling Misleiden – Fakes uit kunst en wetenschap kun je samen met Fresco Sam-Sin tijdens dit Kindercollege op onderzoek gaan naar vervalsingen, vermommingen en nagemaakte objecten. Kun jij echt van nep onderscheiden? 

Het Kindercollege is speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en zal op 5 januari worden gehouden in het Auditorium in Museum De Lakenhal. Volwassenen zijn ook welkom. 
Aparte kaartjes zijn niet nodig! Als je een entreebewijs hebt voor Museum De Lakenhal, mag je ook meedoen met het Kindercollege. Neem een kwartiertje van tevoren plaats in het Auditorium en leer meer over wat echt is en wat nep.