Skip to main content

"Hoe ziet Leiden eruit als ik later groot ben?" dat vroegen de brugklassers van Da Vinci College Kagerstraat zich af in het project De Toekomstbouwers. Kom hun Stad van de Toekomst bewonderen in het Stadsbauhaus!

Voor de tentoonstelling De Toekomstbouwers bouwden leerlingen van de 1e klas van Da Vinci College Kagerstraat het Leiden van de toekomst! In samenwerking met verschillende organisaties uit heel Nederland maakten de leerlingen van alle 11 brugklassen een mooi, inclusief en duurzaam Leiden met een maquette of natuurlijk in Minecraft.

Het ultieme doel? Een plekje in de tentoonstelling veroveren! Uit elke klas kan er maar één de beste zijn... Nieuwsgierig naar de winnaars? Kom naar het Stadsbauhaus en laat je inspireren door de toekomst door de ogen van klas 1H, 1I, 1K, 1L en 1M!   

De Toekomstbouwers is onderdeel van het Leiden2022 programma 'Stadsbauhaus - New European Bauhaus Leiden', waarin met wetenschap en kunst wordt gewerkt aan een duurzame, mooie en inclusieve toekomst. Veel dank gaat uit naar de Coaches: Stichting 2030, Dura Vermeer, Fontys Hogeschool en de wijkambassadeurs Leiden. Interesse om coach te worden van één van de andere brugklassen? Neem contact op met Roosmarijn van de Velde (Chief New European Bauhaus Leiden) via r.vandevelde@leiden2022.nl .