Skip to main content

Vrouwennetwerk viert feest! Met sprekers, verschillende workshops, eten en drinken, maar vooral het vieren van de Internationale Vrouwendag en elkaar leren kennen.

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen over de hele wereld. Sinds de tweede feministische golf in de jaren zestig wordt de Internationale Vrouwendag volop gevierd. In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties deze dag op allemaal verschillende manieren.

In Leiden kiezen we dit jaar voor een combinatie van sprekers, workshops, eten en drinken, maar vooral voor een feest en ontmoetingen. Het thema van het feest is dit jaar 'verbinding door kunst en cultuur'. Dit thema loopt als een rode draad door alle programma onderdelen. Wij hopen dat jullie de verbinding komen zoeken vandaag tijdens deze activiteit. Kom kijken wat kunst kan betekenen voor jou, en voor een ander. Ga het gesprek aan met elkaar, wees betrokken en vermijdt onverschilligheid. 

Op het programma staat: opening door de voorzitter van het vrouwennetwerk, een presentatie van wethouder van Delft, een presentatie van Meta Knol en vele workshops. Zo kun je o.a. henna schilderen, Afrikaans pottenbakken, een workshop over vrouwen en literatuur volgen, mens-erger-je-wel spelen, leren over de kracht van Afghaanse vrouwen en verschillende kunstworkshops volgen.

Na de workshops is er tijd voor een hapje, een drankje en muziek. De activiteit is alleen toegankelijk voor vrouwen. De entree is maximaal 5 euro (inclusief hapje en drankje). Aanmelden voor de activiteit is niet nodig.

De stichting vrouwennetwerk Leiden heeft als doel voor vrouwen de onderlinge contacten te bevorderen, de krachten van vrouwen te bundelen, de persoonlijke talenten de verantwoordelijkheid en de inzet van vrouwen te ontwikkelen en de belangen van vrouwen te behartigen. 

Deze activiteit wordt grotendeels in het Nederlands gegeven, er zijn enkele workshops in het Engels.

Meer informatie? Klik hier.

Adres: Apothekersdijk 33, 2312 DD Leiden