Skip to main content

Kom naar de vogelexcursie en spot vogels die terugkomen uit hun overwinteringsgebied of vertrekken naar hun broedgebied.

Graag nodigen we je uit om mee te gaan op excursie, op zoek naar vogels die terug zijn uit hun overwinteringsgebied. Denk aan de Boerenzwaluw, Tjiftjaf of Fitis. Heel misschien zien of horen we ook een Blauwborst. 

Het is nog vroeg in het voorjaar, dat betekent dat er ook nog vogels vertrekken naar hun broedgebied, bijvoorbeeld eenden en ganzen. Ook daar gaan we naar op zoek. 

Je kan kiezen uit 2 excursie locaties:

- De Strengen, ten noorden van de Merenwijk in Leiden. of 

- Polderpark Cronesteijn. 

Op de Strengen staan de drie natuurgidsen van IVN Leidse Regio, Herman Breepoel, Lex Burgel en Caroline Grimbergen voor je klaar. In Cronesteijn zijn dat Piet Breebaart en Jan van Kasteel actief als vogeltellers en kunnen je dus precies naar de goede plekken wijzen. Zij nemen je graag mee op trektocht door het park.

De excursie duurt ongeveer anderhalf uur. Kleed je warm aan. Als je denkt dat je genoeg aan hebt, doe dan nog een laagje extra aan. De grond kan modderig en drasserig zijn dus draag stevige schoenen of laarzen. En niet onbelangrijk: neem je verrekijker mee!

Locatie: eiland de Strengen Warmond ten noorden van de Merenwijk & Polderpark Cronensteijn

Tijd: start om 07.00 tot ongeveer 08.30

Entree: gratis. Bij locatie de Strengen is er plaats voor 25 personen. Bij Cronesteijn voor 15. Aanmelden kan via dit formulier.

Deze activiteit is Nederlandstalig.