Skip to main content

Iedereen denkt nu aan spanningen en oorlog bij Oekraïne, maar tijdens deze middag ligt de focus op culturele, historische en taalkundige achtergronden van deze crisissituatie

Oekraïne heeft een lange geschiedenis vol met boeiende taalkundige en culturele feiten. Tijdens dit symposium krijg je 2 films te zien en 2 thematische panels over Oekraïne. 

De voertaal is Nederlands, met één bijdrage in het Engels. De films hebben Engelse ondertiteling. Vragen zijn uiteraard in beide talen mogelijk. 

De bijdragen worden geleverd door 

Er wordt ingegaan op literatuur, muziek en allerlei andere culturele aspecten van Oekraïne. Ook de geschiedenis van Oekraïne zal worden behandeld. Zo kun jij meer inzicht krijgen over de oorzaken en aanleidingen van het huidige conflict via de Geesteswetenschappen. 
Het symposium wordt gehouden van 12:00 tot 18:30 op in het Lipsius gebouw van de Universiteit Leiden aan de Cleveringaplaats 1. Als je er voor wat voor reden dan ook niet fysiek bij kan zijn, is online aanschuiven via een live-stream echter ook mogelijk. 

Dit kan via de volgende link:
https://smart.newrow.com/#/room/jnd-074?_k=ro378k

Hierbij hoeven alleen een naam en een e-mailadres ingevuld te worden.