Skip to main content

Het Leiden European City of Science jaar zit boordevol kennis, kunst en kunde. Het wetenschapsfestival van 365 dagen is gevuld met activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest.

Meedoen kan op verschillende manieren. Zo kun je zelf een dagactiviteit organiseren, een al bestaand evenement aanmelden op onze website of het team versterken.

Kennis door de Wijken

Met het co-creatieproject Kennis door de Wijken worden bruggen geslagen tussen wetenschap en  lokale samenleving. In de 101 buurten van Leiden, Zoeterwoude, Voorschoten, Oegstgeest en Leiderdorp kennen worden dagelijks laagdrempelige, bottom-up activiteiten georganiseerd. Met die activiteiten halen en delen we wetenschap, kennis, kunst en kunde tot in de haarvaten van Leiden en regio.

De activiteiten worden georganiseerd door buurtverenigingen, bewoners, het onderwijs of vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Voor wetenschappers die meedoen zijn er twee basisregels: kom uit je instituut en geef géén lezing! Zo wordt iedereen op een speelse manier uitgedaagd om kennis te delen. Klik hier voor meer informatie over het aanmelden van een Kennis door de Wijken activiteit.

Year of Events

Valt jouw activiteit niet onder een Kennis door de Wijken activiteit? Mail dan naar yoe@leiden2022.nl. De redactie kijkt dan of de activiteit onderdeel kan worden van het Leiden European City of Science jaar.

Overig

Voor overige vragen over meedoen kan je mailen naar info@leiden2022.nl.