Overslaan en naar de inhoud gaan

De Taalkundeolympiade is voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal én logica. Je krijgt opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten.

De Taalkundeolympiade is een competitie voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal én logica. Je krijgt opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten. Kennis van de taal is niet nodig; als je het leuk vindt om met talen bezig te zijn en je houdt ook van wiskunde, dan maak je een goede kans op leuke prijzen. 

De Taalkundeolympiade wordt jaarlijks gehouden en bestaat uit een voorronde en een eindronde. De inzenders van de beste oplossingen van de voorronde hebben zich gekwalificeerd zich voor de eindronde die op 16 april 2022 in Leiden op de universiteit gehouden wordt.  

Als jij niet bang bent voor spijkerschrift, oud-Duits of modern Hebreeuws en je het een uitdaging vindt om de wiskunde achter een taal te ontdekken, mag je de Taalkundeolympiade niet missen!

Wil je oefenen? Klik dan snel hier!

Locatie: Lipsius Gebouw Universiteit Leiden, Cleveringaplaats 1.

Entree: Alleen toegankelijk voor leerlingen die zich via de voorronde gekwalificeerd hebben. 

Meer informatie op de website.