Overslaan en naar de inhoud gaan
 •  EUCYS
  Het jaar 2022 is door de Europese Commissie uitgeroepen tot European Year of Youth. Daarom is het extra mooi dat Leiden2022 erin is geslaagd om de 33e editie van de EU Contest for Young Scientists naar Leiden te halen. Zo geven we een boost aan de wens om juist de jonge generaties bij European City of Science 2022 te betrekken.

  Lees meer
   
 •  ESOF
  In 2022 is Leiden gastheer voor het ESOF-congres. Het EuroScience Open Forum is het grootste multidisciplinaire wetenschappelijke congres van Europa. De 10e editie ervan vindt van 13 tot en met 16 juli 2022 plaats in Leiden, in nauwe samenwerking met EuroScience vanuit Straatsburg.

  Lees meer
   
 •  Convention City
  In 2022 is Leiden het knooppunt van internationale wetenschap. Een jaar lang staat de kennisregio bol van de congressen, conferenties, symposia en workshops, waar wetenschap op topniveau bedreven wordt, rondom de grote vragen van deze tijd.

  Lees meer
   
 •  New European Bauhaus
  Het Bauhaus keert na 100 jaar – in een nieuw jasje – terug naar Leiden. Waar kunstenaars (zoals Theo van Doesburg), vormgevers en architecten met hun universele en geometrisch-abstracte beeldtaal een eeuw geleden aan de wieg stonden van het modernisme, staan we nu voor een nieuwe uitdaging.

  Lees meer
   
 •  Gulliver’s Travel Agency
  Speciaal voor kleine en grote ontdekkingsreizigers heeft Leiden2022 het reisbureau Gulliver geopend. In de schappen van dit online reisbureau liggen de meest fantastische rondleidingen, wandelingen, speurtochten, fietstoers en vaararrangementen te wachten op nieuwsgierige mensen zoals jij.

  Lees meer
   
 •  Life Sciences & Health Week
  Tussen de eerste medicinale plantjes in de Hortus Botanicus en het huidige Leiden Bio Science Park zit ruim 400 jaar. Vier eeuwen medische innovatie waarin de ene ontdekking leidde tot de volgende, waarin grootheden als Albinus, Boerhaave, Von Siebold en Einthoven floreerden en waar nu 30.000 knappe koppen dagelijks werken aan de doorbraken van morgen.

  Lees meer
   
 • European Space Week
  Als er iets garant staat voor eindeloze fascinatie is het wel de ruimte. Zeker als je je realiseert dat we nog maar 4% van het heelal in kaart hebben weten te brengen. Maar ook die andere 96% zijn continu onderwerp van onderzoek, dat technisch steeds vernuftiger wordt en in toenemende mate vraagt om ongekende rekenkracht. 

  Lees meer
   
 •  ArtScienceWeek
  Zonder wrijving geen glans. Zonder kunst geen wetenschap. In deze ArtScienceWeek kan het best even gaan schuren. Een week waarin de schemerzone tussen feit en vrije denkruimte centraal staat, en waarin kunst en wetenschap avontuurlijke kruisbestuivingen zullen aangaan. 

  Lees meer