Overslaan en naar de inhoud gaan

Op 25 augustus 2022 viert Blaauwberg hun 25-jarig jubileum.

Op donderdag 25 augustus 2022 viert Blaauwberg hun 25-jarig jubileum. Blaauwberg nodigt iedereen uit om deel te nemen aan een viering van alles wat ze de afgelopen 25 jaar hebben bereikt: het versmelten van lol en kennis en het produceren van empirische en analytische kennis op het gebied van economie, stedelijke en regionale ontwikkeling, entrepreneurschap, educatie en gezondheidszorg en empowerment en democratie.  

Een van Blaauwberg's bekendste producten is de masterclass Leidenkunde: een inspirerende samenvatting van de dynamiek en toekomst van Leiden. Gerelateerde masterclasses worden op dit moment al gegeven in andere steden en regio's. 
Op 25 augustus wordt er een nieuwe dochter-masterclass gelanceerd: een vergelijking tussen Leiden en 7 of 8 verbonden steden in Europa. 

In de jaren 70 werd Leiden als een van de 7 arme zusters genoemd: een lijstje van vervallen en verwaarloosde steden in Nederland. In slechts 2 generaties is het gelukt om Leiden te transformeren naar een bloeiende kennisstad. Dit succes kon deels plaatsvinden door samen te werken met andere steden in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Leiden is nu, met dank aan de onderwijsinstellingen en een in-het-algemeen liberale blik op het leven, een magneet voor jongeren en experimentele businesses geworden. Wat heeft Leiden goed gedaan en wat kan er nog geleerd worden van haar zustersteden? Welke aspecten komen overeen tussen Leiden haar nieuwe zuster-kennissteden? Wat betekent de opbloeiing van kennissteden voor mensen op het platteland? Voor de politieke stabiliteit? Voor een verouderend continent wat langzaam leegloopt? 

De ketting aan kennissteden in Europa wordt vaak aangeduid als de nieuwe Hanzeroute. Als deze route net zo belangrijk blijkt als de 15e eeuwse route, is het cruciaal om te achterhalen en herkennen hoe deze nieuwe route precies functioneert.  

Blaauwberg heeft hun jubileum onderdeel uit laten maken van Leiden European City of Science 2022. Zij bieden hun masterclass "Leiden and seven of its sisters' gratis aan. Deze masterclass is volledig Engelstalig.
Doe mee op donderdag 25 augustus 2022 tussen 13:00 en 17:00. Geniet van de masterclass zelf en een drankje achteraf. 

Je kan je registeren door ‘Yes! I will be there’ naar robmanders@blaauwberg.nl te sturen!

Praktische informatie

13:00 - 17:00 
25 augustus 2022 
PLNT 
Langegracht 70
2312NV, Leiden