Overslaan en naar de inhoud gaan

We willen je uitnodigen om mee te doen aan de 3e Internationale Workshop over Klinefelter Syndroom, Triple-X Syndroom en XYY wat zal plaatsvinden in Leiden tussen 12 en 14 september 2022.

Voorgaande internationale workshops vonden plaats in Kopenhagen (2010) en Munster (2016). De derde internationale workshop zal plaatsvinden in Leiden in 2022, het jaar waarin Leiden ook European City of Science is. Tijdens deze 3e editie wordt er extra aandacht besteed aan levenskwaliteit en levensverwachtingen. Wat is de impact van het hebben van een extra X of Y chromosoom op een leven? Deze aandacht voor levenskwaliteit is cruciaal om te zorgen dat mensen met een extra X/Y chromosoom een zo gezond en gelukkig mogelijk leven leiden. 

Experts zijn gevraagd om te komen spreken tijdens deze workshop, ,maar het evenement duurt 3 dagen en geeft tevens jonge wetenschappers en clinici de kans om hun werk te presenteren.
De workshop zal in hybrid-format plaatsvinden: zowel virtueel als fysiek.

We zien er naar uit om je te verwelkomen tijdens dit unieke event in Leiden!

Georganiseerd door: Hanna Swaab, Martin den Heijer, Sabine Hannema, Kimberly Kuiper, Evelien Urbanus, Nienke Bouw, Lia ten Brink en Sophie van Rijn

LET OP: Dit evenement is volledig Engelstalig. 

Registreren voor dit evenement kan hier 

  • Kaartje voor de fysieke bijeenkomst: €450 (studenten betalen €275)
  • Kaartje voor de virtuele bijeenkomst: €250 (studenten betalen €150)