Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondleiding circulaire bouw BioPartner 5, het eerste gebouw in Nederland dat voldoet aan de Parijse klimaatdoelstellingen.

Wat voor de een afval is, kan de ander gebruiken om iets nieuws te maken. Zo wordt een circulaire economie gerealiseerd.

BioPartner 5 is een prachtig voorbeeld van grootschalig hergebruik van materialen. Het begint al met 160 ton staal dat uit het gesloopte Gorleaus universiteitsgebouw is gehaald en in BioPartner 5 is gebruikt als donorskelet. Op allerlei niveaus is circulariteit toegepast, van de vloertegels tot en met de wc's, waardoor het gebouw een inspirerende verzameling verhalen is geworden. Directeur Thijs de Kleer vertelt met enthousiasme tijdens een beeldende rondleiding door het eerste gebouw in Nederland dat voldoet aan de Parijse klimaatdoelstellingen.

Tijdens de rondleiding maak je ook kennis met het werk van het Circulair Warenhuis. Het Circulair Warenhuis (CW) is een label, concept store en productiehuis voor circulair design en winnaar Best Commissioning Dutch Design Awards 2021. Het is onderdeel van Stichting Kringloopbedrijf het Warenhuis en eind 2019 opgezet om de afvalstromen van het bedrijf te verwaarden en tegelijk nieuw werk te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kom ook luisteren en bewonderen. De rondleiding wordt afgesloten met een gezellige borrel in bedrijfsrestaurant de Keet.

Locatie: Biopartner 5 in de Limes 7, 2342 DH, Oegstgeest

Tijd: 16.30 - 18.30 uur

Entree: gratis. Aanmelden kan via deze link.