Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdiep je in de astronomie met een geweldige avond vol lezingen van Ko-Ju Chuang en Monica (Ko-Yun) Huang. Huang en Chuang zullen in gaan op de astrochemie en zoals altijd kun je leuke wetenschappelijke prijzen winnen tijdens deze avond!

Dit evenement vindt plaats op maandag 25 juli bij Grand Café de Burcht (Burgsteeg 14, 2312 JS Leiden) om 20:00! 

Meld je aan via https://aotleiden.eventbrite.nl/ (niet verplicht, maar is wel handig zodat de organiseerders kunnen inschatten hoeveel mensen komen)

Ko-Ju
Chuang: “Alcohol komt uit de ruimte”

Ko-Ju studeert astronomie vanuit een lab en is assistant professor bij de Leidse Sterrenwacht. Hij gebruikt fysieke en scheikundige methodes om astrochemische vragen te beantwoorden: hoe vormen organische moleculen in de ruimte, welk mechanisme triggert dit proces en waar vinden deze processen plaats? Het doel is om de buitenaardse roots van verschillende elementen beter te begrijpen. In deze lezing zal Ko-Ju de experimentele resultaten laten zien van zijn onderzoek naar alcohol in de ruimte. Alcohol (zowel drinkbaar als ondrinkbaar) kan namelijk tot stand komen voordat een ster wordt gevormd. 

Monica (Ko-Yun) Huang: “De ALCHEMISten: geen magie, maar astrochemie!”

Monica (Ko-Yun) is een postdoctoral research associate bij de Leidse Sterrenwacht. Zij komt van origine uit Taiwan, maar heeft in heel veel verschillende landen gewoond. Haar werk focust op het onderzoek naar chemische en fysieke aspecten van de dichstbijzijnde sterrenstelsels via de ALMA telescoop en modelanalyses. Zij is extra geboeid door het gebruik van moleculen in extreme omgevingen zoals astrofysische schokgolven. In deze lezing zal zij uitleggen hoe astrochemici deze schokgolven tot stand brengen in de ruimte.

Logistieke informatie: De lezingen beginnen stipt om 20:00, dus kom alstjeblieft ietsjes eerder zodat je een leuke zitplek kan uitzoeken en een drankje kan halen bij de bar. Er vindt geen livestream plaats tijdens dit evenement, maar een opname zal achteraf verschijnen op YouTube.

Kom dus naar deze avond vol astronomie waar je leuke wetenschappelijke prijzen kunt winnen!

Voor mee informatie: http://astronomyontap.nl/

LET OP: Dit evenement is volledig Engelstalig.