Overslaan en naar de inhoud gaan

In de week van 21 t/m 27 mei organiseert de gemeente Zoeterwoude samen met Naturalis Biodiversity Center en EIS Kenniscentrum Insecten de eerste lokale bijen challenge: is jouw wijk het meest bijenrijk? Tel mee en tel bijen en bijenplanten met behulp van ObsIdentify, een app op je smartphone.

De bijen challenge is een wedstrijd tussen wijken in de regio Leiden: in welke wijk in Zoeterwoude, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten of Oegstgeest worden de meeste wilde bijen en bijenplanten geteld? Ga de uitdaging aan en tel mee! 

De aftrap van deze bijen challenge vindt plaats op de avond van vrijdag 20 mei (19.30 – 21.30 uur) met een startbijeenkomst in de Eendenkooi (Kooikersplein 1, 2382 EG Zoeterwoude). Tijdens deze bijeenkomst komt u meer te weten over bijen in uw buurt, het belang van citizen science voor de bescherming van bijen en vertellen we je meer over de bijen challenge. Twee van de sprekers zijn Koos Biesmeijer (Naturalis Biodiversity Center) en Menno Reemer (EIS Kenniscentrum Insecten), beide een autoriteit op het gebied van bijen. 

Niet veel ervaring met bijen? Geen probleem! Op zaterdag 21 mei vindt er een oefendag plaats waarbij je onder begeleiding van experts het veld in gaat. Dit vindt plaats op het bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude. Ze zullen je op weg helpen en tips geven hoe je bijen het beste kan fotograferen en herkennen. Je kunt deze sessie om 10.30 of 13.00u bijwonen. 

Je kunt je aanmelden voor de bijen challenge, de startbijeenkomst en/of de oefendag via dit formulier. Geef je snel op, want er is beperkt plaats voor de startbijeenkomst en het oefenuurtje.

Locatie: Eendenkooi,  Kooikersplein 1, 2382 EG Zoeterwoude

Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Entree: Gratis. Aanmelden kan via dit formulier.