Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwarte katten brengen ongeluk! Of toch niet? Of we er in geloven of niet, bijgeloof levert altijd mooie verhalen op. Ga er samen met Fresco Sam-Sin en Paul van Trigt op in. Heb jij iets in huis wat met bijgeloof te maken heeft? Neem mee het mee!

Onder een ladder doorlopen? No way! Zout op tafel gemorst? Nou, dat wordt vast ruzie! Hup, snel wat zout over je schouder gooien, dan komt het goed. Niet zingen aan tafel, want je trouwt met een rare vogel. En over tafels gesproken, koop er een van hout, want dan heb je iets om op af te kloppen.

Bijgeloof, het komt in ons leven door de verhalen die we elkaar vertellen. Of door oma die ons waarschuwt iets niet te doen, want anders . . . Of door een cadeautje van iemand, een klavertje vier misschien? Bijgeloof is een manier om ons als mensen te verhouden tot de dingen die we in ons leven meemaken. Sommige vormen van bijgeloof verschillen per plaats en cultuur, andere vormen vind je over de hele wereld. Of we erin geloven of niet, bijgeloof levert altijd mooie verhalen op. Deze middag willen we gezellig samen zitten en luisteren naar elkaars verhalen. Fresco Sam-Sin (Things That Talk) en Paul van Trigt (Historicus, Universiteit Leiden) en zijn studenten nemen zelf spulletjes mee en vertellen daarbij zelf wat verhalen over bijgeloof, ook die van lang lang geleden. Hun verhalen zullen ongetwijfeld allemaal eigen verhalen oproepen en die zijn het delen waard. Tijdens de bijeenkomst vertellen we wat wij met al die mooie verhalen willen doen en wat voor avonturen we met u in de nabije toekomst willen beleven. Iedereen is welkom!

Oh ja, heb je iets in huis wat te maken heeft met bijgeloof? Een amulet, een beeldje, bijvoorbeeld, neem dat dan vooral mee! (Ladders kunt u thuis laten.)

Locatie: Bibliotheek BplusC Merenwijk: Rosmolen 4, 2317 SJ Leiden

Tijd: 15.00 - 17.00 uur. Binnenloop vanaf 14.30 uur.

Entree: Gratis.

Meer informatie op de website.