Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing van Chris Verhoeven over de maanwagentjes Lunar Zebro's.

Op 8 september 2022 opent in Rijksmuseum Boerhaave de nieuwe tijdelijke tentoonstelling BrAInpower. In samenwerking met Rijksmuseum Boerhaave heeft Studium Generale enkele wetenschappers uitgenodigd om te vertellen over hun onderzoek naar kunstmatige intelligentie. In al deze lezingen staat de relatie tussen de mens en kunstmatige intelligentie centraal.

Onderzoek doen op de maan is niet gemakkelijk, maar gelukkig bieden robots steeds vaker een helpende hand! Aan de TU Delft werken studenten onder leiding van Chris Verhoeven aan de Lunar Zebro’s: kleine, zesbenige maanwagentjes die met elkaar kunnen samenwerken in een zwerm, zoals bijvoorbeeld bijen of spreeuwen doen. Deze zwerm maanrobotjes kan zelfstandig op onderzoek uit in de tunnel- en grottenstelsels van de maan, en helpt mensen zo het maanoppervlak verder in kaart te brengen. In deze lezing vertelt Chris Verhoeven over de bouw van de Lunar Zebro’s, de uitdagingen die daarbij komen kijken, eerdere missies in onherbergzame gebieden op aarde, en de toekomstige missies naar de maan en Mars.

Datum: vrijdag 30 september.
Tijd: Inloop vanaf 16.00 uur, lezing van 16.30 tot 17.30 uur, en vragen tot 18.00 uur.
Locatie: In het museum of thuis via de livestream. Bij de livestream is geen live chat beschikbaar.
Aanmelden via deze link
Gratis bij aankomst vanaf 16.00 uur. Als u eerder naar het museum komt dan heeft u een geldig entreebewijs nodig om binnen te komen.
Website

Who knows?
Dr.ir. Chris Verhoeven, universitair docent Elektronische Circuits en Architecturen en themaleider Zwermrobots bij het Robotica Instituut, TU Delft