Overslaan en naar de inhoud gaan

Brave Young Minds: Een conversatie met professor Yuval Noah Harari in Naturalis.

De jonge generatie stelt vragen over het mens zijn

Tijdens de allereerste editie van Brave Young Minds zal schrijver, historicus, filosoof en professor Yuval Noah Harari met 100 kinderen praten over de geschiedenis van de mens. Brave Young Minds wordt georganiseerd door de Brave New World Conference  op 18 september 2022 in Naturalis. Kinderen vanaf 10 jaar worden uitgenodigd om hun vragen te stellen aan een bijzondere gast. Dit jaar is dat dus Prof. Harari. Dit kan worden gezien als een van de hoogtepunten van Leiden European City of Science 2022.

In September zal Harari een kinderboek uitbrengen: "How Humans took over the World". Harari legt hier aan jonge mensen uit hoe het kan dat de mens uiteindelijk het dominantste dierenras op aarde is geworden. Van vuurmaken en sterrenkijken tot het evolutionaire proces dat miljoenen jaren geleden van start is gegaan. Alles wat ons tot het nu heeft gebracht wordt uitgelegd. 

Heb jij een vraag voor prof. Harari? 

Brave Young Minds is een Engelstalig evenement waar je alleen met een uitnodiging naar binnen mag. Kinderen tussen de 10 en 18 jaar mogen een uitnodiging aanvragen via het onderstaande formulier. Hiervoor hoeven zij alleen hun naam, leeftijd, contactgegevens en een aantal (max. 3) vragen in te vullen in het Engels. 

Uiteindelijk zullen 100 kinderen worden uitgekozen op basis van de ingevulde formulieren. Zij worden op 18 september 2022 om 18:00 bij Naturalis verwacht en krijgen dus de kans om hun vraag aan prof. Harari te stellen. Het evenement is gratis. 


HET FORMULIER