Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat zijn optimale condities voor het opgroeien van kinderen?

Het Leiden Consortium on Individual Development (L-CID) is een grootschalig 10-jarig project waarin de ontwikkeling van social gedrag en gedragscontrole in kaart wordt gebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van observaties, experimentele maten, vragenlijsten en hersenonderzoek, bij deelnemers van de vroege kindertijd tot de adolescentie.

Op dit ééndaagse interactieve congres zullen wij onze belangrijkste resultaten bekend maken, terugkijken op onze ervaringen in het verzamelen van longitudinale data bij opgroeiende tweelingen en onze visie op open science en het creëren van maatschappelijke impact delen. Het belang van fundamentele neurowetenschappen in het aangaan van maatschappelijke uitdagingen wordt besproken in een gesprek met Károly Illy en Prof. Dr. Arne Popma. We nodigen u graag uit om deel te nemen aan de discussies op deze dag!

Het L-CID congres vindt op dinsdag 22 maart plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Daarnaast is het mogelijk om het congres via livestream te volgen.

Who knows?
De onderzoekers van het Leids Consortium on Individual Development (L-CID) hebben de afgelopen 10 jaar data verzameld bij 1000 kinderen en hun ouders. Hun doel is om de ontwikkeling van sociale competentie en gedragscontrole bij opgroeiende kinderen en jongeren in kaart te brengen.

Door: Leids Consortium on Individual Development (L-CID)
Terrein: Neurowetenschappen, psychologie, pedagogiek
Website