Overslaan en naar de inhoud gaan

Op T. rex-dag wordt Naturalis aangekleed in het jasje van één van de bekendste monsterlijke roofdieren: de Tyrannousaurus rex. Ontmoet experts, ontdek hoe de T. rex geleefd heeft en sta oog in oog met een T. rex in de Rexperience.

Zou een T. rex in jouw slaapkamer passen? Op 26 oktober viert Naturalis samen met de European City of Science T. rex-dag! Schuif aan in zaal LiveScience, waar onze T. rex-experts vertellen over hoe de T. rex leefde. De onderzoekers in het Dinolab zijn ook de hele dag beschikbaar om jouw brandende vragen te beantwoorden. En wist je dat je ook een T. rex kan 3D printen? 

In het museum zelf is nog meer te beleven. Benieuwd naar hoe groot een T. rex nou echt is? Trix, één van de best bewaarde T. rex-skeletten ter wereld, staat op je te wachten in de zaal Dinotijd. In werkplaats Toen kan je zelf net echte T. rex-fossielen onderzoeken. En wil je oog in oog met een levende T. rex komen te staan? Maak dan als klap op de vuurpijl een reis terug in de tijd met de Rexperience.

Kortom, er is meer dan genoeg te doen vandaag! Kom je ook?

Locatie: Naturalis, Darwinweg 2, Leiden  

Tijd: 10.00 - 17.00 uur

Entree: Een aantal activiteiten vinden plaats in zaal Livescience, een zaal die gratis te bezoeken is. Voor het bezoek van werkplaatsen en Trix dienen tickets gereserveerd te worden.

Deze activiteit is Nederlandstalig