Overslaan en naar de inhoud gaan

Jort Kelder gaat in debat met studenten en invloedrijke denkers en jij kunt dit debat live bijwonen. Als onderdeel van Le Grand Tour des Académies komt Jort naar Universiteit Leiden!

Jij kunt onderdeel uitmaken van een live-uitzending van Dr. Kelder en Co, ‘uw wekelijkse uurtje radiotherapie tegen hypes en hysterie’, een radioprogramma met bijzonder veel aandacht voor de wetenschap. Op tournee langs de meest toonaangevende universiteiten van Nederland doet het programma ook de Leidse universiteit aan.

Jort Kelder gaat in debat met studenten en invloedrijke denkers. Het programma bestaat uit een uur live uitzending met meerdere interviews, gevolgd door circa een uur debat met onderzoekers en publiek. Tijdens de uitzending praat Jort Kelder met (onder andere) collegevoorzitter Annetje Ottow over de kracht van het Leidse onderzoek, en met hoogleraar Galactische radiosterrenkunde Huib Jan van Langevelde over zwarte gaten.

In het aansluitende debat gaan we het hebben over de democratie. Maakt de representatieve democratie Nederland onbestuurbaar? Hoe redden we de politiek? Moeten we burgerraden activeren of moet de gekwalificeerde elite aan de macht komen? Hierbij schuift onder andere hoogleraar Rechtsfilosofie Andreas Kinneging aan.

Wil jij deze debatten gratis bijwonen? Meld je dan aan via het formulier dat te vinden is op: 
https://www.universiteitleiden.nl/agenda/2022/05/jortcast-grand-tour

De debatten zijn op 14 mei 2022 van 13:00 tot 15:00, maar bezoekers worden verzocht om uiterlijk om 12:45 aanwezig te zijn! 
De debatten zullen gehouden worden in de Lorentzzaal in het Kamerlingh Onnes Gebouw in Leiden.