Overslaan en naar de inhoud gaan

Leer over de levensloop met het LUMC! Luister naar interessante presentaties of volg een van de vele workshops. Trek bijvoorbeeld eens een verouderingspak aan en voel je 20 jaar ouder.

Door corona is deze activiteit verzet naar 11 juni. We zien je heel graag dan! 

Ons leven begint met 1 cel, de bevruchte eicel. Gedurende de levensloop zal het lichaam groeien totdat het maar liefst uit viertienmiljard cellen bestaat!

Hoe zorg je ervoor dat je cellen, en daarmee jij, gezond ouder worden? Gedurende je hele levensloop komen je lichaam en je gezondheid voor uitdagingen te staan. Soms zonder dat je er voor kiest en soms heb je de keuzes wel. Bij het LUMC wordt volop onderzoek gedaan naar alle fasen van de levensloop, zowel naar de beginfase van het leven als tijdens het ouder worden. Wat gebeurt er tijdens het leven in het lichaam? En wat kun je er zelf aan doen? 

Vandaag presenteert het LUMC het onderzoek van de verschillende fases van de levensloop. Tijdens de activiteit zijn er interessante presentateis, maar ook tal van mogelijkheden om met onderzoekers in gesprek te gaan en om zelf de levensloop te ervaren en te onderzoeken in verschillende workshops. Hoe begint het leven? Hoe voelt het om oud te zijn? Trek een verouderingspak aan en voel je (lichamelijk) spontaan 20 jaar ouder! En meet eens hoe jong (of oud) je hersenen nog zijn! 

Ga in gesprek met experts. Denk met ze mee, zij horen graag jouw ideeën en vragen.

Aan de precieze inhoud van de dag wordt hard gewerkt. Meer informatie zal binnenkort op deze pagina te vinden zijn. Blok 11 juni alvast in je agenda! Tot dan!

Deze activiteit wordt in het Nederlands gegeven en is geschikt voor jongeren (vanaf een jaar of 8) en volwassenen.