Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens de tentoonstelling 'Op weg naar het begin' in Galerie LUMC geven medewerkers van de Sterrewacht Leiden demonstraties met het schaalmodel.

Op woensdagen en vrijdagen van 13:00 tot 16:00 uur worden in de hele maand september demonstraties gegeven en is er alle ruimte voor vragen. 

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling. 

James Webb Space Telescope
De Webb ruimtetelescoop is het nieuwe vlaggenschip van de ESA en NASA. Het is de meest vooruitstrevende ruimtetelescoop die ooit is gebouwd. Op eerste kerstdag 2021 ging hij de ruimte in. Nu cirkelt hij rond de zon, net als de aarde. Op 12 juli 2022 kwamen de eerste gegevens binnen waarvan de afbeeldingen in Galerie LUMC zijn te bewonderen. De telescoop geeft, met zijn infrarood ogen, een geheel nieuwe kijk op het heelal. In Galerie LUMC ga je op reis langs de verschillende objecten en verschijnselen in het heelal waarop de Webb Telescope zich richt. Naar gebieden waar nieuwe sterren en planeten zich aan het vormen zijn tot de allereerste sterrenstelsels die net na de oerknal zijn gevormd. De Webb Telescope brengt dit haarscherp in beeld.