Overslaan en naar de inhoud gaan

DNA-sporenonderzoek op Naturalis en de Hogeschool Leiden met lunchlezing door Arjen Speksnijder (lector metagenomics Hogeschool Leiden & Naturalis) gevolgd door een wandeling met Ken Kraaijeveld (Hogeschool Leiden, ambassadeur Leve DNA!)

DNA-sporenonderzoek is vooral bekend van humaan forensisch onderzoek, maar er is zoveel meer mogelijk.... 

DNA-sporenonderzoek speelt een belangrijke rol in onderzoek naar biodiversiteit. De Hogeschool Leiden en Naturalis werken samen in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe inventarisatie- en onderzoeksmethoden gericht op soortherkenning. Een belangrijk thema is de relatie tussen biodiversiteit en gezondheid (van mens, dier en plant). De lezing zal een algemener en toegankelijk verhaal zijn over DNA en biodiversiteit. 

Na de lezing kun je lekker naar buiten met de DNA wandeling door Ken Kraaijeveld (Hogeschool Leiden, ambassadeur Leve DNA!). De wandeling start in de binnentuin en eindigt bij de Hortus Botanicus Leiden

Nog niet uitgekeken bij BplusC? BplusC heeft de primeur voor Nederland om de collages van de Amerikaanse kunstenares Anna Fine Foer te laten zien. Zij heeft de DNA code van de tulp gebruikt in haar aquarelcollages. Aardig detail is dat die DNA sequentie in het Leiden Bioscience Park is bepaald! Verder zal er tulpenkunst in keramiek en schildervorm van Phila del Arte te zien zijn. 

Locatie: BplusC Nieuwstraat, Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Tijd: Lezing: 12.30 - 13.30 uur. Wandeling: 13.30 - 14.30 uur.

Entree: Gratis.