Overslaan en naar de inhoud gaan

Leids Steunloket Migranten organiseert vandaag verschillende activiteiten. Zo is er een kids oase en een veganistische maaltijd, een lezing en vrije muziek!

Kids oase (voor kinderen van 6 t/m 12)

Kids oase is een initiatief van LSM, bedoeld om de leemten op te vullen in het integratieproces en daarmee op vroege leeftijd te starten. Dit verkleint ongelijkheid en maakt onderdeel uit van een strategische duurzame ontwikkeling, zodat iedereen voorzien is van de kennis, vaardigheden, waarden en attitudes die nodig zijn om een vruchtbare verandering in de samenleving te bewerkstelligen. Deze activiteit vindt elke tweede en vierde vrijdag van de maand plaats in de locatie Speeltuin Westerkwartier.

Lezing Ecologische voetafdruk & gedragsverandering

Deze lezing wordt gegeven door groene duizendpoot Jeroen Schrama. Hij ontwikkelde een verpakkingsvrije winkel, is wijkambassadeur duurzaamheid, oprichter van Zon op Leiden en nog veel meer. Zijn nieuwste project is het schrijven van een boek over de vraag hoe een lage ecologische voetafdruk en een hoge kwaliteit van leven elkaar kunnen versterken. Kort gezegd: groen doen is vooral niet doen. 

Wist je dat onze ecologische voetafdruk voor 30% wordt bepaald door voedsel? Onze samenleving verleidt ons om te veel te kopen, weinig te bewegen en ongezond te eten. Zo putten we zowel onze planeet als ons lichaam, ons hoofd en onze portemonnee ui. Uitputting van onze planeet voorkomen we door onze ecologische voetafdruk te verlagen. Gedragsverandering is de snelste manier om dit te bereiken. Met een grote bonus: een hogere kwaliteit van leven.

Het belooft een hele interessante avond te worden waar iedereen welkom is!

Leids Steunloket Migranten:

Bijna twee jaar geleden werd de stichting Leids Steunloket Migranten (LSM) opgericht. LSM startte als nieuwe, multiculturele sociale en juridische dienst- en hulpverleningsorganisatie die onder andere (juridisch) advies, begeleiding en vertalingen voor migranten aanbiedt. Daarnaast worden sociale activiteiten georganiseerd, zoals het eetcafé.

Locatie: Ten katestraat 10 A, Speeltuin westerkwartier Leiden.

Tijd: Vanaf 17.00 t/m 19.00 uur kids oase en veganistisch avondmaaltijd. De lezing is van 19.00 - 21.00 uur. Daarna maken er muzikanten muziek en zijn tijd voor een gezellig drankje.

Entree: gratis. Om voedselvoorspilling te voorkomen graag aanmelden voor het eten via de social media kanalen van Leids Steunloket Migranten.

Deze activiteit is Nederlands en Engels, de lezing is wel alleen in het Nederlands.

Meer info op de website.