Overslaan en naar de inhoud gaan

De kimono is natuurlijk een iconisch Japans kledingstuk. Iedereen kan er wel een beeld bij vormen. Maar wat weet je er eigenlijk over? Duik in de wereld van de kimono!

De kimono is hèt meest herkenbare en iconische Japanse kledingstuk. Tijdens deze lezing zal verteld worden welke soorten kimono er zijn, hoe je die van elkaar kan onderscheiden, en voor welke specifieke gelegenheden of personen die zijn. Daarnaast zal er verteld worden over de verschillende decoratietechnieken, en zal de betekenis van een selectie patronen en afbeeldingen worden toegelicht.

Deze toelichting zal worden veschaft door japanologen en Leidse alumni Joosje Smit, Maan Limburg en Yves Smit. Leer meer over een stukje Japanse cultuur en kunst! 
Met een museum-jaarkaart of een Leidse Universiteit studentenkaart, mag je de lezing kosteloos bijwonen! Anders hoef je alleen de entreeprijs van het Japanmuseum Sieboldhuis te betalen. Vergeet niet je plek voor de lezing te reserveren via: 

https://tickets.sieboldhuis.org/nl/lezing24april2022/tickets 

Als je geen museum-jaarkaart of studentenkaart hebt, kost je kaartje tussen de €5 en €8,50. Dat kaartje kun je tegelijkertijd krijgen tijdens het reserveren via de bovenstaande link. 

Japanmuseum Sieboldhuis
Rapenburg 19, Leiden
14:00 - 15:00