Overslaan en naar de inhoud gaan

EuroScience Open Forum - ESOF - is Europa's grootste multidisciplinaire en prestigieuze wetenschappelijke conferentie. ESOF2022 zal plaatsvinden van 13 tot 16 juli 2022 en wordt gehost door Leiden als Europese Stad van de Wetenschap

Laten we nieuwsgierige geesten met elkaar verbinden!

Het thema van ESOF2022 is Crossing Borders, Engaged Science, Resilient Societies. Hoe gaan we de complexe mondiale uitdagingen aan waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd? Hoe creëren we een duurzaam milieu of gezonde samenlevingen? Hoe zullen toekomstige steden eruit zien? Wat is het belang van vrijheid van wetenschap? Wat is er nodig om een carrière in de wetenschap te hebben? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van kwesties die tijdens #ESOF2022 aan de orde zullen komen en besproken worden.

Wetenschap verbinden met de maatschappij

Het doel van de conferentie is synergiën te creëren tussen verschillende wetenschappelijke disciplines en bruggen te bouwen tussen wetenschap en maatschappij. Zodat we deze complexe en met elkaar verweven uitdagingen van vandaag en morgen kunnen aanpakken. De conferentie stimuleert levendige debatten over de nieuwste ontwikkelingen en ontdekkingen op het gebied van bèta- en natuurwetenschappen, menswetenschappen en sociale wetenschappen.

Deze interdisciplinaire conferentie is voor iedereen met een nieuwsgierige geest, van toonaangevende wetenschappers, beginnende onderzoekers, zakenmensen, innovator, beleidsmakers, wetenschaps- en technologiecommunicatoren en natuurlijk het grote publiek.

Door het hybride format kan iedereen de conferentie lokaal in Leiden en/of online bijwonen. De conferentie biedt een hoogwaardig wetenschappelijk programma, inspirerende debatten en een ontmoetingsplaats voor een gemeenschap van open en nieuwsgierige geesten.

De ESOF2022 conferentie is een van de hoogtepunten van het 365 dagen durende programma van Leiden European City of Science 2022. Leiden2022 viert wetenschap, kennis, kunst en kunde. Het programma van Leiden2022 verbindt het hele jaar door wetenschap met de samenleving.

We hopen dat veel wetenschappers en mensen uit Leiden en Nederland met een nieuwsgierige en onderzoekende geest zich aanmelden voor ESOF2022 in Leiden of online.

Meer informatie over de ESOF2022 conferentie en hoe u kunt deelnemen vindt u hier.