Overslaan en naar de inhoud gaan

Van 13 tot en met 16 juli vindt in Leiden het EuroScience Open Forum plaats. Deze 10e editie van het grootste interdisciplinaire wetenschapscongres van Europa is dit jaar in een volledig vernieuwde, hybride vorm gegoten. Dus online en on-sight.

Hoe gaan we de complexe mondiale uitdagingen aan waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd? Hoe creëren we een duurzame omgeving of gezonde samenlevingen? Hoe zien toekomstige steden eruit? Wat is het belang van vrijheid van wetenschap? Wat is er nodig om een ​​duurzame carrière in de wetenschap te hebben? Slechts een paar voorbeelden van kwesties die aan de orde zullen komen tijdens #ESOF2022, met als thema Crossing Borders, Engaged Science, Resilient Societies.

EuroScience Open Forum (ESOF2022) is Europa's grootste interdisciplinaire en prestigieuze wetenschappelijke conferentie en uniek in zijn soort. Leiden als European City of Science is host van deze 10e editie en vindt plaats van 13-16 juli 2022.

ESOF2022 is een hybride conferentie waar men zowel fysiek/onsite in Leiden aan kan deelnemen als online via een state-of-the-art virtueel conferentie platform.

Thema: Crossing Borders, Engaged Science, Resilient Society

Met dit thema benadrukt ESOF2022 het belang om bruggen te bouwen die de traditionele grenzen overschrijden, die ons ervan weerhouden de complexe en mondiale grensoverschrijdende belangrijkste uitdagingen van de samenleving aan te pakken. Grenzen in de academische wereld tussen geesteswetenschappen, natuurwetenschappen, geneeskunde en sociale wetenschappen. Grenzen tussen de academische wereld als geheel en de samenleving die zij dient. Tussen landen en culturen, tussen uiteenlopende prioriteiten van stakeholders. En om een brug te slaan tussen de huidige behoeften van de samenleving en het zorgen voor een veilige, duurzame en gezonde wereld voor toekomstige generaties.

Doel van ESOF2022

  • Bevorderen van de dialoog over wetenschap, technologie, innovatie, beleid en samenleving
  • Een platform bieden voor interdisciplinaire interactie en uitwisseling.
  • Presenteren van de allernieuwste wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op alle wetenschappelijke gebieden, inclusief natuur- en medische wetenschappen, levenswetenschappen, natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen.
  • Waardevolle kansen bieden voor beginnende onderzoekers, inclusief netwerken en carrièreadvies.

Wat te verwachten van ESOF2022

  1. Een hoogwaardig wetenschappelijk programma

Onsite en online afgevaardigden hebben toegang tot een divers wetenschappelijk en netwerkprogramma van 120 sessies; 6 pre-conferentieworkshops; 2 plenaire panel sessies; 7 keynote speakers, één voor elk van de zeven tracks; 75 posterpresentaties; fieldtrips naar het BIoScience Park Leiden; twee prijsuitreikingen; speciale sessies georganiseerd door de regionale site Katowice; vijf gesponsorde sessies en meerdere satellietevenementen.

  1. Een exhibitie in de Pieterskerk

De tentoonstelling bestaat uit verschillende elementen, met o.a. een EU-paviljoen; stands van onze sponsors Elsevier, Janssen Vaccinaties en Preventie, Research in Estland en Research in Germany. 75 poster presentaties, een demomodel van James Webb Telescope Satellite; een presentatie van Leiden2022; een open podium voor sessies en movies, een open netwerkcafé-ruimte; Studio ESOF2022 en de activiteiten het European Science in the City Festival, voor de Pieterskerk.

  1. Netwerken en andere evenementen

Of het nu ter plaatse of online is, er zijn voldoende mogelijkheden voor iedereen om te netwerken en te socializen. Zo kunnen deelnemers elkaar informeel ontmoeten tijdens de Welcome receptie in de Pieterskerk, de Delegate party in de Hortus, de prijsuitreikingen, de opening- en slotceremonie en  voor en na de sessies, fieldtrips en op de exhibitie in de Pieterskerk. Terwijl online afgevaardigden 24/7 kunnen communiceren met andere afgevaardigden in de Open Networking Area en binnen de online sessies via het virtuele conferentieplatform en via de mobiele app.

Hybride congres

Leiden heeft bewust gekozen voor een hybride formule die maximale en inclusieve participatie mogelijk maakt en tegelijkertijd de klimaatimpact minimaliseert. ESOF2022 is bedoeld om alle voordelen van dit hybride formaat te benutten. De deelnemers kunnen op de volgende manieren deelnemen:

Onsite – Leiden locaties

Deelnemers in Leiden zullen de conferentie bijwonen in het hart van de prachtige stad Leiden, die plaatsvindt op drie bijzondere locaties: de 900 jaar oude Pieterskerk, het Kamerlingh Onnes Building (KOG) en met de spectaculaire Stadsgehoorzaal als Main Stage. Ze kunnen ook deelnemen aan andere evenementen in de stad, zoals het European Science in the City Festival en Leiden2022.

Online – virtueel conferentie platform

Het premium online platform is speciaal ontworpen om online deelnemers op een zeer gemakkelijke en intuïtieve wijze een maximale beleving te bieden met veel ruimte voor interactiviteit en netwerk mogelijkheden.

Geregistreerde deelnemers krijgen ook toegang tot alle online inhoud gedurende twee maanden na afloop van de conferentie.

ESOF2022 verwelkomt … nieuwsgierige geesten!

Deze unieke interdisciplinaire conferentie is voor iedereen met een nieuwsgierige geest. vooraanstaande wetenschappers, beginnende onderzoeke, academici uit alle loopbaanfasen, studenten, R&D-experts, ondernemers, zakenmensen, innovators, beleidsmakers, wetenschapsjournalisten, kunstenaars en andere nieuwsgierige geesten.

ESOF2022 brengt mensen bijeen die willen debatteren, kennis uitwisselen, nieuwe interventies verkennen, baanbrekend wetenschappelijk onderzoek ontdekken en nieuwe en grensverleggende allianties aangaan om de grote uitdagingen en de impact ervan op de samenleving aan te pakken. Ofwel, iedereen die de noodzaak van gezamenlijk denken en onderzoeken begrijpt.

We hopen dat veel wetenschappers en mensen met een nieuwsgierige en onderzoekende geest uit het buitenland, maar ook uit Leiden en Nederland zich aanmelden en zich aanmelden voor ESOF2022 in Leiden of online.

Leiden2022 en ESOF2022

Leiden is de Europese Stad van Wetenschap 2022. Om dit te markeren, heeft Leiden een 365 jaar lang programma ontwikkeld - genaamd Leiden2022 - waarvan ESOF2022 een van de belangrijkste hoogtepunten is. Het programma is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met EuroScience (Straatsburg) en ondersteund door de 4 Founding Partners van Leiden 2022 [ Gemeente Leiden, LUMC (Leiden Universitair Medisch Centrum), Hogeschool (HS) en de Universiteit Leiden.

Leiden2022 viert kunst, wetenschap en technologie, bereikt het publiek en verbindt wetenschap echt met de samenleving ESOF2022 conferentie is een van de hoogtepunten van het 365-daagse public science programma van Leiden European City of Science.

Praktische informatie en registratie:
Datum: 13 tot en met 16 juli
Locatie: Leiden (Stadsgehoorzaal, Kamerlingh Onnes Gebouw en Pieterskerk
Format: Hybride
Taal: Engels

Meer informatie op de website.