Overslaan en naar de inhoud gaan

Van 13 tot 18 september 2022 wordt Leiden overspoeld met jonge wetenschappers tijdens de 33e editie van de EU Contest for Young Scientists (EUCYS).

Het voelt alsof we aan de vooravond staan van een nieuw tijdperk in de wetenschap. Doorbraak na doorbraak. Omringd door jonge knappe koppen die een verschil willen maken, die klaar zijn om de sprong te wagen en mee te doen. Wat zal het volgende onderzoek aan het licht brengen, wat zullen we ontrafelen en wat zullen we overwinnen? Wie zal het weten? Onze daden zijn onze stem. Durf te verbeelden, durf de sprong te wagen. Zullen we de volgende stap zetten? Welkom bij Leiden2022, welkom bij EUCYS2022.

Van 13 tot 18 september is Leiden gastheer van de 33e editie van de EU Contest for Young Scientists (EUCYS). De stad zal deze week overspoeld worden met jong, internationaal talent (allen in de leeftijdscategorie van 14 tot 20 jaar). EUCYS is een week vol met activiteiten, die zowel voor EUCYS-deelnemers als voor het grote publiek toegankelijk zijn.

EUCYS is een initiatief van de Europese Commissie om samenwerking en kennisuitwisseling tussen jonge wetenschappers te bevorderen. Elk jaar komen jonge wetenschappers uit meer dan veertig landen samen om deel te nemen aan EUCYS. De thema's zijn: wetenschap, technologie, techniek, kunst, en wiskunde.

Meer informatie over EUCYS vind je op deze website.