Overslaan en naar de inhoud gaan

Welzijn wordt onder andere bepaald door geloof en rituelen. Tijdens deze activiteit verkennen we welke rol religie kan spelen in onze beleving van ziekte en gezondheid.

Gezondheid is zoveel meer dan een bezoek aan de dokter. Ons welzijn wordt ook bepaald door geloof en rituelen: het branden van een kaars, gebeden zeggen, een ziekenzalving, het juiste voedsel. Aan de hand van een wandeling door de stad willen we jullie meenemen langs plaatsen van religie en spiritualiteit. Tijdens de wandeling verkennen we samen welke rol religie kan spelen in onze beleving van ziekte en gezondheid, juist in tijden van een pandemie.  

Deze activiteit wordt georganiseerd door historicus Paul van Trigt (Universiteit Leiden) samen met zijn studenten. Ze werken samen met het platform thingsthattalk.net, religieuze organisaties en partners van het Leids Preventieakkoord.  De activiteit is nederlandstalig. Entree is gratis.

Startlocatie: Groenesteeg 66 (Gebouw Leger des Heils)
Tijd: 14.30 – 17.30
Aanmelden voor de wandeling via rethinkingdisability@hum.leidenuniv.nl

Who knows

Dr. Paul van Trigt

Paul van Trigt is docent aan de Universiteit Leiden en onderzoeker aan het Instituut voor Geschiedenis. Paul is postdoctoraal onderzoeker bij het project ‘Rethinking Disability: the Impact of the International Year of Disabled Persons (1981) in Global Perspective.