Overslaan en naar de inhoud gaan

Er bestaan overduidelijk verschillen in gezondheid tussen sociale groepen. Is het zo dat verschillen in (financiële en andere types) stress ten grondslag liggen aan deze gezondheidsverschillen?

En moet daarom vooral ingezet worden op het voorkomen en behandelen van stress om gezondheidsverschillen te verminderen? Of is hier een totaal andere aanpak voor nodig? Tijdens dit event gaan we hierover met elkaar en experts in gesprek.

Programma

19.30-19.50       Welkom door prof. dr. Wilco van Dijk, directeur van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag

19.50-21.00       Gesproken columns door Marieke Tollenaar (Universitair Docent Psychologie), Robert Vonk (lid raad voor de volksgezondheid en samenleving), Elmar Hommes (directeur van Schuldhulpmaatje) en Jessica Kiefte-de Jong (hoogleraar Population Health), gevolgd door een discussie met publiek.

21.00-22.00       Borrel en de mogelijkheid om bij verschillende ‘stations’ langs te gaan voor demonstraties van interventies of onderzoeksmethoden van stress

In het kort

Wat?                    Event over stress en gezondheidsverschillen 

Wanneer?           Dinsdagavond 11 oktober, van 19.30-22.00 uur

Voor wie?           Beleidsmedewerkers, zorgprofessionals, (schuld)hulpverleners en geïnteresseerde Leidenaren

Waar?                  Utopa-Weeshuis, Hooglandse Kerkgracht 17 in Leiden  

Aanmelden kan via deze link.