Overslaan en naar de inhoud gaan

Tussen 1 maart en 8 mei biedt Museum Volkenkunde een afwisselend activiteitenprogramma dat minstens zo informatief, nog leuker en net weer anders is dan vorig jaar.

Het is lente! De natuur komt tot leven en ook in de museumtuin van Museum Volkenkunde Hanami staat voor 'bloesems kijken' en dan specifiek die van de Japanse kers. In de museumtuin van Museum Volkenkunde vind je die ook, een cadeau van Japan.

In de museumtuin kan iedereen terecht voor de indrukwekkende aanblik die de bloeiende kersenbomen bieden. Het weer, de wind en temperatuur zijn allesbepalend voor het tempo waarin de kale bomen in roze wolken veranderen. Elke jaar weer een favoriet onderwerp voor heel veel selfies. Als je toch bezig bent: maak een mooie foto en stuur die in voor de fotowedstrijd die wordt georganiseerd! Het kan snel gaan want voor je het weet verandert de bloesem aan de bomen in een roze tapijt.  

In de museumtuin is dit jaar een buitenexpo met schitterende afbeeldingen van Japanse prenten, schilderingen en voorwerpen uit de museumcollectie te zien die alles met hanami te maken hebben.

In het museumcafé kun je het tweede gedeelte van de expo gratis bezoeken. De QR-codes die je daar vindt leiden naar interessante achtergrondinformatie. Bij Café ABEL kun je ook een kleedje halen met een picknickarrangement.

Ook de moeite waard is het online lunchcollege op 10 maart door conservator Daan Kok en ikebana(Japanse bloemschikkunst) specialist Noriki van Lit-Suzuki.

Het complete programma is te vinden op de website.

Locatie: Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, 2312 BS Leiden

Tijd: dinsdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur