Overslaan en naar de inhoud gaan

Een mini-nier? Weet jij wat dat is? Wetenschappers van het LUMC laten je het zien door een microscoop!

Je nieren doen heel veel in je lichaam. Als je nieren het niet meer goed doen, ben je erg ziek. Het maken van mini-nieren is heel belangrijk, en veelbelovend, voor het beter maken van mensen van wie de nieren het niet goed meer doen.

Tijdens deze activiteit kun je een echte mini-nier uit een laboratorium van het ziekenhuis bekijken. Hoe kijk je naar de mini-nieren? Met een microscoop! Ook kun je leren hoe de mini-nier gemaakt wordt en hoe hij werkt. Natuurlijk kun je al je vragen stellen aan de wetenschappers die rondlopen. Verder hebben we een spelletjesboekje gemaakt. Daarin kun jij laten zien wat je allemaal hebt geleerd over mini-nieren. Dus kom gezellig langs!

Weet je al zeker dat je langs wil komen? Dan kun je jezelf vóór vrijdag 4 maart aanmelden via deze link. Als je je aanmeldt krijg je per persoon een muntje voor gratis thee, koffie of limonade. Maar je mag ook langskomen zonder aanmelding.

Tijd: 11:00-15:00

Locatie: Leiden Oegstgeest Hockeyclub (L.O.H.C.), Hoftbrouckerlaan 51a, 2341LM Oegstgeest.

Entree: Het evenement is gratis. Geschikt vanaf 8 jaar oud, maar voor kleinere broertjes en zusjes is er ook wat te doen. De activiteit is in het Nederlands en Engels.

We hopen je te zien op zaterdag 5 maart!