Overslaan en naar de inhoud gaan

PS Theater presenteert een theatrale audioroute - avondwandeling in polderpark Cronesteyn. Hoe bereik je fysiek en wel de kaap van 100 jaar?

De oudste mens op aarde is 122 jaar geworden. Elk jaar worden er meer en meer mensen honderd jaar. Maar hoe bereik je fysiek en wel de kaap van 100 jaar? Bestaat de Heilige Graal van het eeuwige leven? En moeten we eigenlijk wel zo oud willen worden?

In de podcastserie Het Geheim van de Eeuweling gaat theatermaker Tijs Huys op ontdekkingstocht. In Leiden ontmoet hij de harmonica spelende Ton en eet hij taartjes met de grappende Toos. In Westzaan ontmoet hij de oud-verzetstrijder Marie en in Limburg spreekt hij met de honderdjarige vriendinnen Corry en Ruth. Samen met wetenschappers van de Universiteit Leiden kijkt Tijs naar het fascinerende levensproces van de eeuweling. Via de Belgische wetenschapper Michel Poulain komt hij op het spoor van de Blue Zone. Een gebied met een hoge concentratie gezonde eeuwelingen. Met een microfoon in de hand en Italiaans woordenboek op zak onderneemt hij een avontuurlijke reis naar Sardinië. In de Sardische dorpjes Villagrande en Seulo, die bekend staan om hun hoogste langlevendheid ter wereld, gaat hij op zoek naar het geheim van de eeuweling.

In deze theatrale audioroute neemt Tijs je mee in zijn ontdekkingstocht. Tijdens de avondwandeling in polderpark Cronesteyn beleef je Het Geheim van de Eeuweling in de mystiek van het blauwe uur en hoor je de verhalen van Tijs en zijn 100-jarige vrienden.

Praktisch
Kaarten kosten 15 euro (inclusief een drankje) en zijn te koop via deze link.
Het Geheim van de Eeuweling is een wandeling. Trek stevige schoenen aan en houd er rekening mee dat het 's avonds af kan koelen.

  • 10 juni 2022 om 21:00
  • 11 juni 2022 om 21:00
  • 24 juni 2022 om 21:00
  • 25 juni 2022 om 21:00

Van en met Tijs Huys 
Dramaturgie: 
Mirke Kist 
Creatief producent: 
Marijn Maurits 
Mixage: 
Ralf Gerritse Muziek: Ralf Gerritse, Rian Evers 
Advies: 
Pepijn Smit, Heleen Hameete, Erica Smits 
Stemmen: 
Martin Keesenberg, Marie Blommaert, Lucas de Man, Toos Robbers, Michel Poulain, Corry van Splunder, Gerrit van Velzen, Ton Le Mair, Netty Le Mair van Doorn, Pino Ledda, Enrico Salvatore Murgia, Muriel Marci, Stijn Heesbeen, Danielle Huls, Giulia Pisanu Auguri, David van Bodegom, Luchina Hidding, Johan Waanders e.v.a.

De serie is tot stand gekomen met steun van de Gemeente Leiden, European City of Science, Fonds Podiumkunsten en Amarte Fonds.