Overslaan en naar de inhoud gaan

In het monumentale Spinozahuis in Rijnsburg woonde van 1671 tot zijn dood de wereldberoemde filosoof Baruch Spinoza (1632 – 1677). Een gecombineerde lezing met bezoek aan het Spinozahuis zet hem in het voetlicht. Treed jij in zijn voetsporen?

In het monumentale Spinozahuis in Rijnsburg woonde van 1671 tot zijn dood de wereldberoemde filosoof Baruch Spinoza (1632 – 1677). Hij verhuisde naar dit huis nadat hij werd verbannen uit de Portugees-Joodse gemeenschap van Amsterdam. Die verbanning had hij te danken aan zijn radicale ideeën. Tijdens een lezing door Floris Schleicher zul je meer te weten komen over deze radicale vrijdenker. Vervolgens zullen we het museum bezoeken. Het is authentiek ingericht en biedt daardoor een uitstekend beeld van Spinoza’s leven en ideeën. Het Spinozahuis is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in filosofie, geschiedenis en wetenschap. Ze trok al veel bekende bewonderaars, waarvan Einstein waarschijnlijk de bekendste is. Treed jij in zijn voetsporen?

Who knows?
Floris Schleicher
Floris Schleicher is filosoof en docent filosofie, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Zijn interessegebieden binnen de filosofie zijn onder andere het gedachtegoed van de Frankfurter Schule en van de hedendaagse filosofen Byung- Chul Han en Slavoj Žižek.