Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb jij een talent voor debatteren? Of wil je juist leren debatteren? Kom naar het Leidse Basisschooldebat en oefen je spreek-, denk- en presenteervaardigheden.

Vandaag wordt op Basisschool De Singel, het Leidse Basisschool Debattoernooi georganiseerd. Samen met Basisschool De Singel, OBS De Viersprong, Stichting BplusC en de DebatUnie gaan leerlingen van groep 7 en 8 een onvergetelijke dag tegemoet!


Met elkaar zullen de leerlingen debatteren over verschillende onderwerpen en oefenen zo de spreek-, denk- en presenteervaardigheden. Daarnaast staat de dag in het teken van het onderwerp: 'De relatie tussen mens en dier.' hierover krijgen de leerlingen van de voren literatuurles en dit zal ook het onderwerp voor de debatstellingen zijn. Ze krijgen onder leiding van professionele juryleden, extra uitleg en feedback over de debatten. Hierdoor worden ze extra goed klaargestoomd met belangrijke vaardigheden voor de middelbare school en daarna. 

Op Basisschool De Singel gaan we dan ook met alle leerlingen deze uitdaging aan, wil je er ook bijzijn? Meld je dan snel aan!

Tot dan!

Locatie: Openbare Basisschool de Viersprong, Bonaireplein 8, 2315 HG Leiden.

Tijd: 09.00 - 13.30 uur.

Entree: Gratis entree voor genodigden. Aanmelden van de leerlingen gaat via de juffen en meesters van de Leidse basisscholen. Zij kunnen de leerlingen aanmelden door te mailen naar ridderhof@debatunie.nl  De activiteit is niet openbaar toegankelijk voor extra publiek. Mocht je willen komen kijken kan dat door je aan te melden via de mail (ridderhof@debatunie.nl). 

Deze activiteit is voor kinderen uit basisschoolgroep 7 en 8. Dit evenement wordt georganiseerd doorBplusC, de basisscholen: De Singel, OBS de Viersprong, en de DebatUnie.

Meer informatie op de website.