Overslaan en naar de inhoud gaan

De 22ste editie van “Het Weekend van Voorschoten” plaats. We kunnen weer genieten van de presentaties van alles wat Voorschoten te bieden heeft op het gebied van cultuur, sport, kunst en maatschappelijke en sociale dienstverlening.

Tijdens de cultuur- kunst- en verenigingsmarkt op zaterdag presenteren (sport)verenigingen, organisaties, kunstenaars en ondernemers zich aan de inwoners van Voorschoten. De markt wordt gehouden op het plein bij de Kruispuntkerk, de Schoolstraat, het Treubplein en de Voorstraat. Het Weekend is een bijzondere vorm van samenwerking met de Cultuurfabriek, de Centrumondernemers, horecaondernemers, Kasteel Duivenvoorde, Open Monumentendag en de Voorschotense Oldtimer Vereniging. 

Daarnaast kenmerkt het Weekend van Voorschoten zich door gezelligheid in de straten en op de terrassen en door animatiemogelijkheden en demonstraties voor jong en oud.  

Programma

  • Zaterdag 10 september

Het thema van het Weekend is dit jaar Voorschoten in beweging. Daartoe wordt de aftrap gegeven door Voorschoten 97, dat dit jaar haar 25 jarig jubileum viert en op het Treubplein een heuse atletiekbaan formeert. Daarna wordt het Treubplein omgetoverd in een kinder- en jeugdplein met theater en ballet.  

De gemeente Voorschoten neemt dit jaar met twee kramen ook zelf deel aan de Markt op zaterdag.  Daarnaast wordt een kindergemeenteraad georganiseerd waaraan onze burgemeester Nadine Stemerdink zelf deelneemt. 

Op zaterdag vindt ook Open Monumentendag plaats. Een unieke kans om een aantal bijzondere monumenten in ons dorp te (her)ontdekken. Het actiecomité Open Monumentendag, een onderdeel van de vereniging Oud Groen en Leefbaar Voorschoten heeft op het landelijke thema “duurzaamheid” drie routes langs monumenten, boerderijen en karakteristieke bomen uitgezet, die per fiets of lopend kunnen worden gevolgd. In een speciaal uitgebrachte flyer zijn de routes terug te vinden. Bij diverse monumenten vinden muziekuitvoeringen plaats zoals in de Dorpskerk, waar de Cultuurfabriek een mooi programma heeft samengesteld en in de tuin van de Oude Pastorie aan de Winston Churchilllaan. 

Voor kunstliefhebbers zijn er naast diverse kramen op de Markt waar kunstenaars hun werk tonen, exposities te bezoeken in Museum Voorschoten, bij Laus Art & Healing en in de bibliotheek. 

  • Zondag 11 september

De Voorschotense Oldtimer Vereniging (VOV) organiseert op zondag zijn 27ste editie van de Oldtimerdag. Hier doen meer dan 100 oldtimers aan mee. 

In samenwerking met een aantal centrumondernemers vindt zondagmiddag op het Treubplein een modeshow en dansdemonstraties plaats.  

Met optredens van de Bierbengels en van Wilbur Zitman wordt ook de zondag een gezellig feest voor iedereen.  

Kijk voor het gehele programma op www.hetweekend.nl