Overslaan en naar de inhoud gaan

Schrijver Oek de Jong praat met literatuurrecensent Jaap Goedegebuure over zijn roman Zwarte schuur (2019) en zijn essaybundels Het glanzend zwart van mosselen (2020) en De magie van het beeld (2021).

De werkgroep Kunst en cultuur van de wijkraad Stevenshof en BplusC ontvangt vandaag de bekende Nederlandse schrijver Oek de Jong praat met literatuurrecensent Jaap Goedegebuure over zijn roman Zwarte schuur en zijn essaybundels 'Het glanzend zwart van mosselen' en 'De magie van het beeld'

Locatie: bibliotheek van de Stevenshof, Trix Terwindtstraat 6, Leiden.

Tijd: 19.30 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Entree: € 5,-. Reserveren is verplicht en kan via deze link.

Who knows?

Oek de Jong
Oek de Jong (1952) is een bekende, vaak bekroonde auteur van romans als Opwaaiende zomerjurken (1979, F. Bordewijkprijs), Hokwerda’s kind (2002), Pier en oceaan (2012, F. Bordewijkprijs, Zeeuwse Boekenprijs en Gouden Uil). Zijn meest recente roman Zwarte schuur (2019, Boekenbon Literatuurprijs) gaat over de succesvolle kunstschilder Maris Coppoolse die op het hoogtepunt van zijn carrière wordt geconfronteerd met een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd, waardoor zijn leven op zijn kop wordt gezet. Geweld, goed en kwaad, sensualiteit, liefde, het ouder worden en de kunst vormen belangrijke thema;’s, die ook in De Jongs essays aan de orde komen.

Jaap Goedegebuure
Jaap Goedegebuure (1947) heeft als hoogleraar aan de universiteiten van Tilburg, Nijmegen en Leiden de Nederlandse literatuur diepgaand bestudeerd en becommentarieerd. Als literatuurcriticus is hij jarenlang actief geweest bij Haagse Post/HP de Tijd, en is dat nog steeds bij dagblad Trouw.