Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom langs bij Kinderboerderij Merenwijk en doe mee met de verschillende buitenactiviteiten in de natuur. Ga op zoek naar beestjes of eetbare wilde planten. En ontdek waarom buitenspelen belangrijk is voor het welbevinden van de mens.

Op 2e Pinksterdag  worden er verschillende buitenactiviteiten in de natuur georganiseerd op Kinderboerderij Merenwijk. Iedereen is welkom, maar de activiteit is vooral gericht op kinderen en hun begeleiders. 
Stichting Naar buiten! zorgt ervoor dat alle kinderen buiten iets bijzonders beleven. Uit onderzoek is gebleken dat buitenspelen in de natuur leuk, gezond en heel belangrijk is voor de ontwikkeling. 

Van 13-16 uur zijn er verschillende activiteiten te doen. Zo is er een blote voetenpad, kan je beestjes zoeken, kan je in de tuin zoeken naar munt en eetbare wilde planten. Ook kan je in de wei de dieren opzoeken en aaien. 

Binnen draait een kort filmpje met een mini-college over buitenspelen. Daarin krijg je wetenschappelijke informatie over het belang van buitenspelen voor het welbevinden van gezinnen. Daarnaast geven de onderzoekers in het filmpje praktische ideeën over waar je goed kunt buiten spelen en waarom.  Dit is een speciale uitgave van ‘Buitenboosters’ van het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind van de Hogeschool Leiden.

Voor deze middag werkt Naar buiten! samen met het Lectoraat Natuur en ontwikkeling van het kind, met de Kinderboerderij, NDE (Natuur- en duurzaamheidseducatie) van de gemeente Leiden en IVN Leidse regio. 

Meer weten informatie is te vinden op de website 
Meer informatie over de serie Buitenboosters of het lectoraat is hier te vinden.

Locatie: Kinderboerderij Merenwijk. Parkzicht 100, 2317 RH Leiden

Tijd: 13.00 – 16.00 uur

Entree: De activiteit is gratis. Aanmelden is niet nodig.