Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee lezingen, een film en een pubquiz: allemaal in het teken van Koraal en het onderwaterleven. Het wordt een bijzondere activiteit waarbij 's avonds mooie prijzen te winnen zijn!

Vandaag is het internationale koraaldag. Naturalis, de Leidse Studenten Duikvereniging (LSD) en Calypso slaan de handen ineen en organiseren een evenement waarbij jij meer kunt leren over koraalriffen - en ze kunt helpen. Begin de dag in de comfortabele stoelen van de Leidse bioscoop Trianon. Hier geven verschillende koraalwetenschappers van Naturalis twee inspirerende lezingen over hun belangrijke werk. Na afloop hiervan kan je in dezelfde zaal 'Silence of the tides' kijken; een prijswinnende film van Nederlandse regisseurs over het waddengebied en onze breekbare relatie hiermee. De opbrengst van de film gaat naar The Ocean Foundation! Voor de echte liefhebbers is er ‘s avonds in het clubhuis van LSD een koraal-pubquiz waarbij je mooie prijzen kan winnen, zoals een felbegeerd Naturalis-prijzenpakket of een introductieduik.

Locaties:
Trianon bioscoop: Breestraat 31 Leiden
Leidse Studenten Duikvereniging (LSD): Zijlstroom 75 Leiderdorp

Tijd:
13.30-14.15 Lezing door koraalprofessor Bert Hoeksema
14.15-15.00 Lezing door Elsa Girard en Mike Hynes over de nieuwste manieren van rifonderzoek doen
15.00-16.45 Film: Silence of the Tides
19.30-20.00 Inloop pubquiz
20.00 Pubquiz

Entree:
De lezingen zijn gratis. Kaartjes voor de film kun je kopen door op deze link te klikken (winst gaat naar The Ocean Foundation).

Voertaal:
De lezingen zijn in het Nederlands en Engels. De film en de pubquiz zijn in het Nederlands. Voor meer informatie over de activiteit klik hier.