Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom naar de Oude Sterrewacht voor de Landelijke open sterrenkijkdagen met Theo Klaver van de Werkgroep Leidse Sterrenwacht.

Deze activiteit gaat helaas niet door. Zodra er een nieuwe datum bekend is laten wij dat weten.

Ieder jaar worden de Open Landelijke Sterrenkijkdagen gehouden door de KNVWS (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde). Op de Leidse Sterrewacht wordt dit door Theo Klaver van de Werkgroep Leidse Sterrewacht georganiseerd samen met Dispuut Kaiser en LWSK. Tijdens deze dagen zijn de telescopen toegankelijk, een lichtlab die proefjes over het licht laat zien, een planetarium, filmpjes over sterrenkunde en de historie van de Leidse Sterrewacht worden getoond. 

Tijd: zaterdag 12 maart van 14.00 uur tot 23.00 uur en zondag 13 maart van 14.00 tot 22.00 uur

Locatie: Oude Sterrenwacht, Sterrenwachtlaan 11, 2311 GP Leiden.

Entree: Gratis. Je hoeft je niet aan te melden en kun spontaan naar de Leidse Sterrewacht komen. 

Voor mindervaliden kan na afspraak, (opgeven bij aanmelding of ruim van tevoren een e-mail sturen), de toegang tot de Leidse Sterrewacht worden geregeld. Er is binnen in het gebouw een lift beschikbaar. Indien de mobiele hellingbaan bij de voordeur, naar de lift nodig is geeft u dat a.u.b. ook op bij het aanmelden, zodat we er rekening mee kunnen houden. Helaas is het voor mindervaliden niet mogelijk om de koepels te bezoeken: die zijn alleen via steile en redelijk smalle en bochtige trappen te bereiken.